YENİ ADRES

YENİ ADRES
GOKLERDEYİZ.NET TIKLAYIN

Merhabalar Havacılık Meraklısı dostlarım. 

Son dakika belli olan ve gitmeye kara verdiğim bir fotoğraf gününü sizlerle paylaşmak istedim. İzmirden gelen Burak Korul, Kaan İlkar ve Alper Ateş kardeşlerim; İstanbuldan teşrif-i arz eden Emrah Özdemir, Samet Elveren, Fırat Çimenli kardeşlerim; ve son dakika bizlere katılan Efe Atabek ve babası Cihan Kaptan' bu güzel gün için çok çok teşekkür ederim. 
İzmirden gelecek arkadaşları beklerken Emrah ve Sametle birlikte İBB tesislerinin oradan bir kaç poz çektik.  Koleksiyonumda olmayan  bir çok uçağın fotoğrafını bu sayede çekmiş oldum. En basitinden Atlasjet uçakları boyama değiştirip AtlasGlobal olduğu için onları yenileme fırsatını elde ettim. Aşağıda İBB tesislerinde çekmiş olduğum bir kaç fotoğrafı görmektesiniz.




Emrah ve Samet kardeşimle güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra İzmirden gelen arkadaşların Flyinn e geldiklerini öğrendik Saat 11 gibi bizde onların yanına geçtikten sonra sohbet eşliğinde fotoğraf çekmeye başladık yine. Şansımıza havanın keyfi yerindeydi. Busebeple bizimde keyfimiz yerindeydi. 35L  pistinde çalışma olduğundan dolayı kalkışlar 35R  den yapılıyordu.  


Air Canadanın Boeing 767 si kalkış için pist başı yaptığında biz hızlanmasını beklerken o yavaş yavaş yürüyerek pisti terketti.  İlk aklımıza gelen uçakta problem olduğuydu sonra baktık ki rüzgardan daha çok faydalanmak için kalkış yönünü 17L olarak değiştirmiş. Çok iyi olmuş Air Canadanın 17L den kalkışını çekmiş olduk.


Yerdeki uçaklardan çok gözümüz yukarıdan geçenlerdeydi çoğunlukla.  arkalarından bıraktıkları izler ve bu fotoğrafta gördüğünüz kesişim bir hayli dikkatimizi çekti. Sizlerle paylaşayım istedim.



İki güzel kuşun 05 pistine inişleri. Etihad 330 ve Emirates 777.


Atatürk Havalimanı dışhatlar terminalinin Flyinn alışveriş merkezi terasından görüntüsü.

Bir süre sonra  bize katılacakları belli olan Efe Atabek ve babasıda gelince ortam dahada şenlendi.Bir gözümüz flightradar da bir gözümüz pist başlarında kim nereden nereye gidiyor diye takip ederken kulağımızda Cihan kaptandaydı. Cihan  kaptanımızın kafasını merak ettiğimiz sorularla bayağı bir şişirdik. Kendisine bıkıp usanmadan bize verdiği cevaplardan dolayı arkadaşlarımın nezdinede onlar adına birde ben teşekkür ederim. Kendileri ile tanıştığımız için çok mutlu olduk. Ayrıca Efe 13 yaşında ve inanılmaz uçak fotoğrafçılığı merağı var çektiği fotoğraflarda öyle böyle değil. Ustalara taş çıkartacak düzeyde. Umarım grupta paylaşır bir kaç fotoğraf sizlerde görürsünüz. 



Sohbet ederken bir anda baktık ki arka arkaya 05 pistine iniş için yaklaşan Türk Hava Yollarına ait 2 tane Airbus 330 pisti pas geçtiler. Muhtemelen pistte bir şey görüp iptal ettiler. Pist aracı pistte bir kaç tur attıktan sonra inişler Türk Hava Yollarına ait bir Boeing 737 nin inişi ile normal döndü.

Akşam karanlığı çökerken işi çıkan Emrah, Samet ve Fırat kardeşlerimle Cihan kaptan ile oğlu Efe ile vedalaştık. Sonra bende İzmirden gelen arkadaşlarla vedalaşırken bu buluşmaları gelenekselleştirmemiz gerektiğini konuştuk. Onların uçağı 24 civarında oduğundan orada kaldılar. Ben Çorluya döneceğimden erkenden yola çıkmak istedim. 17 gibi yanlarından ayrıldım.
Bu arada birden aklıma bütün gün beraber olup bir tane bu günü hatırlatacak toplu bir fotoğraf çekmediğimiz  geldi. İçim burkuldu. Elimizde cebimizde heryerimizde fotoğraf makineleri dolu ve  biz misafirlerimizle bir fotoğraf çekilmedik. Buda  bu güzel günün en kötü olayıydı.


Yazıma Türk Hava Yollarının TC-JMJ tescilli memleketimin adını Tekirdağ ismini taşıyan uçağın fotoğrafı ile kapatmak istiyorum. 

About Tcerh

Havacılıkla ilgili herşey...
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. süper bir gündü canım abim, yazın ve yaşadığımız güzel gün için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil